Fudura en EViiGO bundelen krachten voor supersnelle laadpleinen

Specialist in zakelijke energie-infrastructuur Fudura en Charging Point Operator EViiGO gaan samen meer snellaadpleinen bouwen in samenwerking met ondernemers. Deze twee toonaangevende bedrijven werken al enige tijd samen en tekenen nu hun hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

“Deze samenwerking helpt Nederland versnellen in de transitie naar elektrische mobiliteit”, zegt Carlos Mendes Aguiar, CCO van Fudura. “EV-rijders hebben steeds meer behoefte aan slimme laadoplossingen. Samen met EViiGO zorgen wij ervoor dat slimme snellaadpleinen binnen handbereik zijn en zo dragen we bij aan de duurzaamheidsambitie van ons land.”

Groene resultaten

De vraag naar elektrische oplossingen groeit hard. Er is vooral behoefte aan nieuwe laadpunten die ook nog eens naadloos integreren met het bestaande energienetwerk. Hier springen de twee bedrijven op in. Met de duurzame parkeerplaatsen van Fudura en EViiGO verdienen ondernemers mee aan de transitie naar elektrisch vervoer.

“We zijn verheugd om met Fudura samen te werken aan deze ambitieuze doelstelling,” zegt Jos Nijland, eigenaar van EViiGO. “Samen kunnen we lokale ondernemers en bezoekers voorzien van slimme snellaadpleinen. Zo dragen we bij aan een duurzame toekomst.”

Fudura en EViiGO hebben ondertussen zeven nieuwe snellaadpleinen gebouwd in Enschede, Almelo en Haaksbergen. De pleinen zijn onder andere te vinden bij Eredivisie voetbalclubs Heracles Almelo en FC Twente en Esschert Design. Samen zijn de snellaadpleinen goed voor vier miljoen groenere kilometers en een flinke CO2-reductie.

Minder lang stil aan de paal

Op de snellaadpleinen van Fudura en EViiGO laden bezoekers hun elektrische auto slim én snel op. Voor auto’s leveren state-of-the-art snelladers genoeg stroom om in vijf minuten honderd kilometer bij te laden. Met deze verhoogde capaciteit komt elektrisch rijden zonder beperkingen steeds dichterbij.

Voordelig laden

Daarnaast werkt het snellaadplein met dynamische laadtarieven. Schijnt de zon of waait het hard? Dan is er veel duurzame energie beschikbaar en zijn de prijzen laag. Is er juist weinig aanbod en veel vraag? Dan stijgt het laadtarief. Door laden buiten de piekmomenten goedkoper en aantrekkelijker te maken, helpen de snellaadpleinen het energienet te ontlasten.